Koch Róbert lett a kapitány

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége Koch Róbertet, az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia szakmai igazgatóját nevezte ki a férfi válogatott új szövetségi kapitányának. Koch Róbert, korábbi 91-szeres válogatott röplabdázó tavaly másodedzőként aktív szerepet játszott az osztrák válogatott Európa Bajnokságra való kijutásában.

Egyik első nyilatkozatában elmondta, hogy a válogatottban kifejezetten számít a külföldön játszó magyar játékosokra, akiknek szerinte túl azon, hogy pályára lépnek a címeres mezben, feladatuk átadni tapasztalataikat az itthon játszó fiataloknak is.

Az új Szövetségi Kapitány megbízása három évre szól, egyik legfontosabb kihívása a magyar válogatott kijuttatása a 2023-as Európa Bajnokságra. A feladat nem egyszerű, de nem látja lehetetlennek, véleménye szerint a játékosanyag megvan hozzá. Az idei nyárra a cél egy morálisan és mentálisan erős csapat összekovácsolása, hiszen ez a siker egyik kulcsa.

Fontosnak tartja a fiatalok fokozatos beépítését a válogatottba, ezért jövőre egy úgynevezett B-válogatottban az 1999 és 2002 között született játékosokra számít annak érdekében, hogy ők is minél előbb a csapat hasznos tagjai lehessenek